Nyårsafton och ett grått nytt hår!

Tänkte passa på att önska ett gott nytt år innan vi sätter igång att fira här. Emil är och handlar och sedan kommer det några vänner. Kommer äta middag och spela Wii eftersom Emil köpt ett nytt spel. Jag känner mig totalt mörbultad idag, som att jag blivit överkörd av ett tåg. Jag ska iallafall inte spela Twister.

Så Gott Nytt År på er!

Ont slut på 2010

Idag lyckades jag med ett fint slut på detta år. Fick rida en tur på två personer och efter 45-60min trampade Sudri fler så vi gick omkull. Han la sig på mitt ben men kom upp snabbt igen, men jag fastnade med höger fot i högerstigbygel, men låg på vänster sida av hästen. Släpades med i ca 20 meter innan min sko lossnade från foten. Under tiden hade ajg lyckats få en spark i svanskoten/rumpan. Dock inte ansedd som en sparkt utan jag hamnade bakom när han gick. Amanda fick komma till undsättning och räddade turen så det fick rida klart. Jag åkte tillbaka till stallet och bråkade lite med Guffi från marken.

Sedan har jag varit i Birsta med mamma och syster och hittade en mössa till mig själv som är en försenad julklapp från Emil. Alla mössor jag provade kändes jättesmå eftersom min nuvarande är så stor att den inte kan sitta rätt på huvudet. Antingen åker den bak elelr gör mig blind. Så nu har jag äntligen en ny mössa som sitter där den ska! Dessutom bestämde mamma att jag skulle prova säkerthetsvästar, så det gjorde jag. Kanske är dags att skaffa en om jag ska drutta av så här hela tiden. Fast jag skulle nog behöva en hel riddarutrustning, för jag slår ju allt som inte är skyddat av en säkerthetsväst.

Nu sitter jag i soffan under en filt och tar det lugnt. Får se om jag kan jobba imorgon, annars tar jag det lugnt och vilar mig.

Nu känns det som jul

Äntligen känns det som jul! Mamma kom hit med mina miniskorpor, mums! Inget speciellt egentligen med helt vanliga små skorpor, men jag har vuxit upp med dessa varje jul. Man kan äta hur många som helst. Snart kommer Emil hem.

God Jul!

 


Städa, städa varje fredag och så varje jul...

...För det tycker jag är kul! Men aldrig möda på en lördag, för det verkar skumt, fast det tycker jag är dumt!

Här städas det för fullt och jag piggar upp mig med lite Pippi Långstrump! Gör allting mycket roligare. Har städat micron och släkten ovanför spisen, det behövdes. Ska sätta Emi i arbete när han kommer hem om några timmar också. Men nu blir det matpaus och sedan ska jag slå in julklappar.

Onsdag

Så här lagom till jul börjar jag bli förkyld. Blev kall igår när jag var i stallet, så när jag vaknade imorse mådde jag inte bra. Bestämde mig för att kurera hemma och baka pepparkakor! Mysigt var det. Sedan småplockade jag och slog in några paket, men sedan tog all energi slut så jag dog en stund i soffan. Nu är jag lite piggare igen och snart kommer mamma och hämtar mig så vi kan ta en sväng på Birst. Vill egentligen inte men eftersom Emil jobbar de närmaste dagarna så måste jag köpa julklappar åt hans låtsasbror och utbytesstudentsyster.

Igår fotograferade jag Emilie och Kolhaukur i stallet. Fast vi fick gå en bit för Kolhaukur var så okoncentrerad och det slutade med att jag halkade på vägen och nästen satte mig på kameran! Men både jag och kameran överlevde som tur var. Här har ni ett litet smakprov.

 

 

 

 

 

 

 

 


SkäckhästarSlänger upp en bild lagom till helgen som ni kan njuta av. Är från när jag var ovanför Liden för ett tag sedan. Roligt med en flock med hästar där de flesta är skäckar och inte enfärgade.

Långben

Som en del av er vet så har jag en islandshäst och de har ju namn som oftast betyder något. Min heter Guffi och jag har funderat på vad det kan betyda, men inte hittat det någonstans. Men nu idag har jag fått veta att Guffi är Långben på isländska. Så min häst heter Långben! Och han har ju långa ben för att vara islandshäst så det passar in riktigt bra på honom, och han är ju lite Goofy av sig.

Nya erbjudanden!

Nu säljer jag även presentkort!
Du kan ladda det med valfri summa och sedan leveraras det digitalt så du själv kan skriva ut det, snabbt och smidigt!
Du kan välja mellan två olika utseenden: Alternativ 1 Alternativ 2
Just nu: Fram till julafton får du som köper presentkorten 100kr att köpa bilder eller betala en privatfotografering med!


30% rabatt på fotograferingar!

Boka en fotografering innan nyår och du får 30% rabatt.
Du får dessutom en 13x18cm förstoring på köpet!

1 timmes fotografering
Jag fotar dig, ditt barn, ditt husdjur i en timme och du får bilderna på en skiva.
500kr Julpris: 350kr + 13x18cm förstoring på köpet!

1,5 timmes fotografering
Jag fotar hela familjen, alla dina barn eller alla dina husdjur i 1,5 timme och nu får en skiva med bilderna.
750kr Julpris: 525kr + 13x18cm förstoring på köpet!

Passa på nu innan jul och nyår!

I väntan på tomten

Just nu väntar jag på att tomtegröten ska bli klar och Emil ska komma hem igen så vi kan äta gröten till lunch innan vi ska iväg på äventyr. Nej, han ska jobba och jag ska rida med Julia. I mörkret för första gången på väldigt länge. Men det går nog bra om vi har sällskap. Och det är bara -5 ute så är nog skönt att rida idag när man inte håller på att frysa ihjäl. Nu ser jag att det snöar också, mys!

Modeller: Linn och Bothildur från Kobonäs och Julia och Geisli från Långliden

Ny design

Jag tog och fixade en ny design och lite nya bilder i headern. Kändes lite mer vintrigt, som det är nu utanför fönstret. Fast jag är inte helt säker på det här med snön, kanske tar bort det sedan. Hoppas ni gillar den nya designen och inte tycker att det blev jobbigare att läsa min blogg nu.

En onsdag i soffan

Just nu sitter jag hemma i våran mysiga soffa och tar det lugn. Igår ville inte min häst att jag red barbacka på honom så jag blev avbockad. Slog näsan och höften, men just nu har jag mest ont i nacken och huvudet så jag försöker ta det lugnt idag. Hans öga börjar bli mycket bättre nu och igår fick jag faktiskt klämma och tvätta utan att han bråkade allt för mycket.

Tänkte fixa lite julklappar när jag ändå sitter här hemma. Är skönt att slippa åka omkring så mycket när man fixar julklappar, då kan man göra det även när man inte mår så bra.

Ni får också titta på en bild från två veckor sedan, som jag fotade samtidigt som en skoluppgift. Mina snälla stallvänner ställde upp som modeller.

Modeller: Julia och Geisli från Långliden