FOTO gratis

Idag tog jag bussen hem till mamma, för att sedan ta cykeln till stallet och min lilla häst Guffi. I brevlådan hos mamma hittade jag en glad överraskning. Jag har fått ett stort tungt kuvert från Hällefors folkhögskola, där jag läser digitalfoto på distans. Och i kuvertet låg en tidning, närmare bestämt tidningen FOTO. Vi har alltså fått 6 gratis nummer av tidningen FOTO av min skola! En väldigt rolig överraskning som jag inte förväntade mig. Trodde det skulle vara allvarliga papper eller något sådant.

Jag hade en trevlig tur i skogen med Guffi och en annan tjej i stallet. Sedan åkte jag och mamma på en liten shoppingrunda. Köpte Ljung till balkonlådorna och lite annat smått och gott, tex en tändare så jag kan tända ljus och göra det lite mysigt här hemma.

Bilder från förra helgen

Nu kommer äntligen bilderna från förra helgen. Har inte haft något tid eller ork att ta hand om dem, men nu ska ni få se några mycket fina.

(Den här hästen är kändis, han bar in Gert Fylking på Hotell Knaust i Sundsvall.)


Det kommer bilder...

I lördags var jag på fotouppdrag och fotade 4 olika hästar. Alla hade olika färger och personligheter, och var olika svåra att få på bild. Ni kommer på se lite bilder senare, men just nu har jag fullt upp med att förbereda min och pojkvännens flytt till en egen lägenhet. Har därför inte jättemycket tid över till att redigera bilder, om det inte är en beställning. Har bråkat med sprayfärg halva dagen, så ni tar jag lite vila innan jag ska iväg till pållen ikväll.

Så snart kommer det bilder!

Uppgift #2: Kamerateknik 2

Nu sa ni få se några av bilderna från senaste fotouppgiften. Jag har också skivit lite kortfattat vad uppgifterna handlade om.

Olika ljustemperaturer
1/100 f/5.6 ISO 640 Modell: Emil


Olika huvudmotiv.
1/10 och 1/40 f/5,6 ISO 640 Modell: Bixten

Vad gör jag?

Jag känner mig inte helt hundra på min bloggdesign så jag tänkte fixa en ny. Hittade då en blogg med en bloggdesigntävling, så nu får vi hoppas att jag vinner. Jag har också börjat fila på en ny design till hemsidan, vi får se om det blir något av den.

Idag är det riktigt höstrusk ut, burr. Hade tänkt rida min häst Guffi nu på förmiddagen, men det blev ändrade planer. Det verkade bli bättre väder imorgon, så jag tar det då istället. Kanske kan få sällskap av någon annan i stallet då också.

När pojkvännen kommer hem från körskolan ska vi ta och göra färdig min nuvarande fotouppgift, Kamerateknik 2. Det är en del bilder vi ska redovisa och i morgon ska vi ha gruppsamtal över skype. Vi får väl se hur det går.

På lördag ska jag även ut till ett stall och fota massa olika hästar. Dom hade många olika raser så det ska bli jätteroligt. Jag har ju mest fotat Islandshästar, så jag vill verkligen fota andra raser för att utöka min portfolio.

Nu vet ni vad jag pysslar med idag och framöver. Det kommer nog dyka upp en del bilder imorgon när uppgiften är klar.

Molle

För snart en vecka sedan, i lördags, träffade jag en tjej och hennes fina hund i en park i Sundsvall. Hon hade hört av sig i samband med att jag sökte efter modeller, och fick fota hennes hund. Jag provade lite olika saker som jag inte testat förut, och det blev många fina bilder. Som jag även hoppas att Molles ägare är nöjd med. Så här får ni se ett av porträtten på honom.


Uppgift #2: Kamerateknik 1

Förra veckan fick vi en ny fotouppgift, kamerateknik, för att lära oss kamerorna mer. Känner att det ändå är något jag har ganska mycket kolla på, men det var ändå nyttigt att repetera. Här får ni se en av bilder. Fotade ute i rabatten med vårat gula hus som bakgrund. Den blev mörkt pga att det var skygga precis bakom blommor och det blev en väldigt fin effekt tycker jag.


Uppgift #1: Jag är ?

Förstår ni vem jag är?